Wszystkim, którzy spędzają święta w mniejszym gronie, polecamy odświętną wersję kurczaków zagrodowych. Wolnorosnący drób z Podlasia karmiony paszą bez GMO, wzbogacony farszem to idealna propozycja na danie o wyjątkowych walorach smakowych i zapachowych. W tej odsłonie proponujemy kurczaka o ponadczasowym smaku z klasycznymi polskimi jabłkami oraz żurawiną.
Przygotowanie tak aromatycznego, pełnego tradycyjnego smaku kurczaka nie będzie dla Was wielkim wyzwaniem jeśli kupicie już przygotowanego przez nas, przyprawionego i faszerowanego jabłkami oraz żurawiną kurczaka zagrodowego i zastosujecie się do prostej instrukcji:
1. Kurczaka wyjmujemy z folii oraz z tacki na której leży.
2. Wkładamy go do foremki która jest odpowiednia do użycia w piekarniku, piersiami do góry.
3. Nagrzewamy piekarnik do 150°C – funkcja termoobieg lub ogrzewanie góra- dół
4. Gdy już nagrzejemy piekarnik do 150°C, wkładamy foremkę z kurczakiem do piekarnika, na środkową jego wysokość.
5. Pieczemy go 1 h jeśli kurczak waży 1 kg, adekwatnie dłużej jeśli jest cięższy, przykładowo:
2 kg = 2 h , a 1,4 kg = 1 h 25 min
6. Pamiętajcie, aby pod żadnym pozorem nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. W ten oto sposób możecie zmienić temperaturę wewnątrz piekarnika – i niestety co za tym idzie, wasze danie nie będzie dobrze upieczone.
7. Po odpowiednim czasie wyjmujemy swojego kurczaka zagrodowego z piekarnika i cieszymy się jego smakiem.
Smacznego!
NASZE ŚWIĄTECZNE PRODUKTY PRZYGOTOWANE DO PIECZENIA MOŻESZ ZAMAWIAĆ DO 19 GRUDNIA W SKLEPACH KAMIŃSKI BĄDŹ POD NUMEREM: 501 160 079 LUB 41 369 21 33.
Zobacz naszą ofertę gotowych produktów na świąteczny stół.
Pierwsza w życiu małego dziecka szyneczka to poważna sprawa. Musi być delikatna w smaku i przede wszystkim bezpieczna. Jeśli właśnie takiej wędlinki szukasz dla swojej...
Rodzina, spotkanie przy świątecznym stole, prezenty, Kevin sam w domu oraz piękny śnieg na dworze. No dobrze, coś ostatnio zima nie potrafi białym puchem zauroczyć...