Perfekcyjnie upieczony schab nie będzie stanowił dla Was wyzwania jeśli kupicie już przygotowany przez nas, przyprawiony schab i zastosujecie się do krótkiej instrukcji:
1. Wyjmij schab z folii i wsadź go w rękaw do pieczenia (rękaw kupisz w większości sklepów).
2. Zrób 3 dziurki od góry w rękawie.
3. Rękaw zawiąż mocno z obu stron, potem ułóż do foremki nadającej się do pieczenia.
4. Nagrzej piekarnik do 180°C – termoobieg lub góra-dół.
5. Wstaw foremkę do nagrzanego już piekarnika i piecz schab zgodnie z tą zasadą:
1 kg =1 h
1,5 kg =1,5 h
2 kg = 2h
6. Na ostatnie 20 minut pieczenia, można pozbyć się rękawa. Aby się nie poparzyć wyjmij foremkę z mięsem i nożyczkami odetnij górę rękawa – tą nad mięsem.
7. Po odpowiednim czasie pieczenia względem wagi, schab jest gotowy – wyjmij go z piekarnika i ciesz się smakiem.
Życzymy smacznego!
NASZE ŚWIĄTECZNE PRODUKTY PRZYGOTOWANE DO PIECZENIA MOŻESZ ZAMAWIAĆ DO 19 GRUDNIA W SKLEPACH KAMIŃSKI BĄDŹ POD NUMEREM: 501 160 079 LUB 41 369 21 33.
Wszystkim, którzy spędzają święta w mniejszym gronie, polecamy odświętną wersję kurczaków zagrodowych. Wolnorosnący drób z Podlasia karmiony paszą bez GMO, wzbogacony farszem to idealna propozycja...
METODY GRILLOWANIA Zależnie od potrzeb oraz wybranego mięsa wyróżniamy trzy metody grillowania: bezpośrednią, pośrednią oraz 50/50. Najczęściej stosowana jest metoda bezpośrednia. Rozżarzony brykiet lub węgiel...