Nasz gotowy do pieczenia schab

Perfekcyjnie upieczony schab nie będzie stanowił dla Was wyzwania jeśli kupicie już przygotowany przez nas, przyprawiony schab i zastosujecie się do krótkiej instrukcji:

1. Wyjmij schab z folii i wsadź go w rękaw do pieczenia (rękaw kupisz w większości sklepów).

2. Zrób 3 dziurki od góry w rękawie.

3. Rękaw zawiąż mocno z obu stron, potem ułóż do foremki nadającej się do pieczenia.

4. Nagrzej piekarnik do 180°C – termoobieg lub góra-dół.

5. Wstaw foremkę do nagrzanego już piekarnika i piecz schab zgodnie z tą zasadą:

1 kg =1 h
1,5 kg =1,5 h
2 kg = 2h

6. Na ostatnie 20 minut pieczenia, można pozbyć się rękawa. Aby się nie poparzyć wyjmij foremkę z mięsem i nożyczkami odetnij górę rękawa – tą nad mięsem.

7. Po odpowiednim czasie pieczenia względem wagi, schab jest gotowy – wyjmij go z piekarnika i ciesz się smakiem.

Życzymy smacznego!

NASZE ŚWIĄTECZNE PRODUKTY PRZYGOTOWANE DO PIECZENIA MOŻESZ ZAMAWIAĆ DO 19 GRUDNIA W SKLEPACH KAMIŃSKI BĄDŹ POD NUMEREM: 501 160 079 LUB 41 369 21 33.

 

Zobacz naszą ofertę gotowych produktów na świąteczny stół.

 

Inne wpisy

Kurczak z jabłkiem i żurawiną

Wszystkim, którzy spędzają święta w mniejszym gronie, polecamy odświętną wersję kurczaków zagrodowych. Wolnorosnący drób z Podlasia karmiony paszą bez GMO, wzbogacony farszem to idealna propozycja...

Kurczak zagrodowy z pomarańczą

Wszystkim, którzy spędzają święta w mniejszym gronie, polecamy odświętną wersję kurczaków zagrodowych. Wolnorosnący drób z Podlasia karmiony paszą bez GMO, wzbogacony farszem to idealna propozycja...

Kamiński
biuro@kaminski.kielce.pl

Zamówienia prosimy wysyłać na adres: handel@kaminski.kielce.pl