Na czym smażyć mięso

Na czym najlepiej smażyć mięso – na oleju, maśle a może popularnym oleju rzepakowym?
Zapraszamy do krótkiego wpisu, który pozwoli najlepiej dobrać właściwy tłuszcz do smażenia.

Olej rzepakowy – to najbardziej popularny tłuszcz w Polskich kuchniach. Jest bardzo uniwersalny i co ważne, posiada dużą zawartość kwasów omega-3. Dwie łyżki oleju rzepakowego dziennie zaspokajają dzienną potrzebę organizmu na ten drogocenny kwas.  Olej rzepakowy świetnie się nadje się do kurczaka, jak również do podsmażenia mięsa na gulasz. Przy gulaszy nada podsmażonemu mięsu wyjątkowy smak i aromat, szczególnie jeśli dodacie do niego wytrawne czerwone wino, lub własny pachnący wywar.
Porcje rosołowe zawsze dostaniecie w naszych sklepach, często również z kaczki, gęsi oraz najzdrowszego kurczaka zagrodowego.

Masło klarowane – polecane jest szczególnie do fileta z kurczaka oraz steków. Filet, jeśli będzie odpowiednio usmażony na maśle klarowanym, nabierze cudownej barwy oraz dodatkowego delikatnie słodkiego smaku. Z kolei wołowinę warto smażyć na tym tłuszczu, dlatego że wytrzymuje on wysoką temperaturę, tak bardzo potrzebną podczas smażenia polędwicy, antrykota czy rostbefu. Jeśli ktoś jest sprawni w gotowaniu, to warto masłem podlewać mięso na patelni.
W sklepach Kamiński znajdziecie najwyższej jakości młodą wołowinę o wyjątkowym smaku, która pochodzi z bezpiecznych źródeł.

Smalec – to z klei najbardziej polecany tłuszcz do smażenia wieprzowiny. Zdecydowanie podkreśla jej niepowtarzalny smak. Wystarczy raz spróbować schabowego smażonego na smalcu by przekonać się do tego rodzaju tłuszczu. Warto również na smalcu przygotować kotlety mielone – one również zachwycą spotęgowanym smakiem. Możecie je zawsze dostać w naszych firmowych sklepach. Podobnie jak jak nierafinowany smalec do przygotowywania pysznych dań z wieprzowiny. Smacznego!

Inne wpisy

Kurczak zagrodowy z pomarańczą

Wszystkim, którzy spędzają święta w mniejszym gronie, polecamy odświętną wersję kurczaków zagrodowych. Wolnorosnący drób z Podlasia karmiony paszą bez GMO, wzbogacony farszem to idealna propozycja...

Świąteczne paczki prezentowe

Coraz bliżej Święta! Jeśli szukasz prezentu dla Klientów, Pracowników już teraz zapytaj o nasze paczki prezentowe, w których znajdziesz największe mięsne przysmaki. Zapraszamy do kontaktu,...

Kamiński
biuro@kaminski.kielce.pl

Zamówienia prosimy wysyłać na adres: handel@kaminski.kielce.pl