Gotowa do pieczenia kaczka z jabłkami

Kaczka to znakomity drób, idealny na specjalne okazje. Upieczona z jabłkami to wspaniały smak mięsa oraz aromat, który wzmocni apetyt każdej bliskiej osoby siedzącej przy świątecznym stole.

Do tego słodycz pieczonych jabłek, którymi faszerowane jest mięso, nadaje temu daniu tradycyjnego, polskiego wyrazu.

Tak perfekcyjnie upieczona kaczka nie będzie stanowiła dla Was wyzwania jeśli kupicie już przygotowaną przez nas, przyprawioną i faszerowaną jabłkami kaczkę i zastosujecie się do prostej instrukcji:

1. Kaczkę wyjmujemy z folii oraz z tacki, na której leży.

2. Przygotowujemy foremkę na kaczkę (przeznaczoną do pieczenia), delikatnie smarujemy ją tłuszczem (oliwa, olej rzepakowy lub smalec – do waszego wyboru).

3. Do nasmarowanej foremki wkładamy kaczkę z jabłkami.

4. Nagrzewamy piekarnik do 180°C na opcję góra-dół lub termoobieg.

5. Gdy już się nagrzeje, wkładamy foremkę z kaczką do piekarnika, na środkową jego wysokość.

6. Pieczemy kaczkę według zasady:

1 kg = 1 godzina pieczenia,
jeśli mięso waży 2,5 kg = 2 godziny i 30 minut pieczenia.

7. Po tym czasie mamy kaczkę gotową. Tylko wyjmujemy ją na najładniejszy talerz i… zaczynamy ucztę.

Smacznego!

NASZE ŚWIĄTECZNE PRODUKTY PRZYGOTOWANE DO PIECZENIA MOŻESZ ZAMAWIAĆ DO 19 GRUDNIA W SKLEPACH KAMIŃSKI BĄDŹ POD NUMEREM: 501 160 079 LUB 41 369 21 33.

 

Zobacz naszą ofertę gotowych produktów na świąteczny stół.

 

 

Inne wpisy

Podstawa udanego grillowania to dobre mięso

Dobre - czyli jakie? I jak je przygotować, aby maksymalnie wykorzystać jego kulinarny potencjał? Zapraszamy do krótkiej lektury, w sam raz przed rozpoczęciem sezonu grillowego,...

Mięsko dla najmłodszych

Wiemy jak ważne jest dla rodziców czy dziadków podawanie najmłodszym najlepszych posiłków. Tradycja, jakość, smak - to najważniejsze wartości, którymi kierujemy się w Kamińskim, dlatego...

Kamiński
biuro@kaminski.kielce.pl

Zamówienia prosimy wysyłać na adres: handel@kaminski.kielce.pl