Dobre – czyli jakie? I jak je przygotować, aby maksymalnie wykorzystać jego kulinarny potencjał?
Zapraszamy do krótkiej lektury, w sam raz przed rozpoczęciem sezonu grillowego, w której postaramy się odpowiedzieć na wszystkie pytania!
JAKOŚĆ MIĘSA
Jeśli wybierasz mięso na grilla to zadbaj o to, by było one świeże oraz jak najlepszej jakości. To nadrzędna zasada podczas wyboru ulubionego mięsa. W sklepach Kamiński znajdziesz MIĘSO POCHODZĄCE Z POLSKI – zawsze najwyższej jakości i zawsze świeże, a wtedy już bardzo niewiele dzieli Cię od prawdziwej kulinarnej uczty!
MARYNOWAĆ, CZY NIE MARYNOWAĆ?
Oczywiście, marynować. Najlepiej zamarynować mięso przynajmniej na 10-12 godzin przed grillem – warto pamiętać, aby nie wrzucać na ruszt mięsa bezpośrednio z lodówki. Polecamy wyciągnąć je z chłodnej temperatury na 1 godzinę przed pieczeniem.
Wiemy, że marynowanie mięsa z takim wyprzedzeniem to nie lada wyzwanie,
dlatego wychodzimy na przeciw wszystkim wielbicielom grillowanych dań.
W naszej ofercie znajdziecie produkty gotowe do rzucenia na ruszt – świeże, doskonałej jakości mięso, wcześniej zamarynowane w naszej autorskiej marynacie. Co ważne – nasza marynata różni się od oferty konkurencyjnych marek, w naszej NIE ZNAJDZIECIE wody, syropu glukozowego, tłuszczu palmowego oraz żadnych konserwantów i przeciwutleniaczy. W Kamińskim najwyższa jakość mięsa to podstawa, dlatego nasze marynaty są podobne do tych, które zrobilibyście w domu – przygotowujemy je na bazie oleju z dodatkiem wyjątkowej kompozycji przypraw, tak by podkreślać doskonały smak mięsa.
CENNA WSKAZÓWKA
Aby dodać aromatu potrawom polecamy wrzucić na węgiel lub brykiet troszkę gałęzi z jałowca, drewna wiśniowego czy innych ziół – rozmarynu lub tymianku.
Rodzina, spotkanie przy świątecznym stole, prezenty, Kevin sam w domu oraz piękny śnieg na dworze. No dobrze, coś ostatnio zima nie potrafi białym puchem zauroczyć...
Na czym najlepiej smażyć mięso - na oleju, maśle a może popularnym oleju rzepakowym? Zapraszamy do krótkiego wpisu, który pozwoli najlepiej dobrać właściwy tłuszcz do...